wick-li
07.08.2018
Εκκολαπτήριο σε ηλιακές μπαταρίες

Εκκολαπτήριο σε ηλιακές μπαταρίες

 

Εκκολαπτήριο με ηλιακούς συλλέκτες Broody Micro Battery 50

Το μικρότερο μοντέλο στη γραμμή των θερμοκοιτίδων Broody είναι η Micro Battery 50 , σχεδιασμένη για 50 αυγά κοτόπουλου. Όμως, παρά τη σχετικά μικρή χωρητικότητα, θερμοκοιτίδα διαθέτει πάνω από τους ανταγωνιστές ελέγχονται υγραντήρα, 12γ και ασφαλή λειτουργία τροφοδοσίας από την εφεδρική πηγή ενέργειας (μπαταρία 12 βολτ).

Αυγό-εκκολαπτήριο-Broody-Micro-Battery

Για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής – η μεγάλη ζήτηση λειτουργεί για ένα φθηνό φυτώριο. ΑΛΛΑ, στον κόσμο υπάρχουν χώρες όπου σε ολόκληρες περιοχές δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχει μία ζήτηση για επώαση πουλερικά (κοτόπουλα, πάπιες, χήνες, κλπ) στο νοικοκυριό.

Το θερμοκοιτίδα Micro Battery 50 είναι αυτό που χρειάζεστε για τα απομακρυσμένα αγροκτήματα της Ασίας, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής. Μπορεί να λειτουργεί από ηλιακούς συλλέκτες με ελάχιστη ισχύ.

Για την λειτουργία του εκκολαπτηρίου, επαρκεί ένα ηλιακό πάνελ χωρητικότητας 100 W και αυτό είναι περίπου 1 m 2 της περιοχής.

Για να λειτουργήσει από το ηλιακό πάνελ, δεν απαιτείται επανακατασκευή (* αν η τάση εξόδου του πίνακα υπολογίζεται στα 12V) – απλά συνδέστε τα εφεδρικά καλώδια στους ακροδέκτες εξόδου του ηλιακού πίνακα, ανάλογα με την πολικότητα.

Αν ο ηλιακός σας πίνακας είναι εξοπλισμένος με ενσωματωμένο φορτιστή, τότε συνδέοντας την μπαταρία, μπορείτε να το φορτίσετε το απόγευμα από την ηλιακή ενέργεια ενώ τροφοδοτείτε τον επωαστήρα. Και το βράδυ η θερμοκοιτίδα θα λειτουργήσει με ισχύ μπαταρίας.

Με τον ίδιο τρόπο, οι θερμοκοιτίδες Zoom 180 και Mini Battery 90 συνδέονται με τους ηλιακούς συλλέκτες . Σε αυτή την περίπτωση, η ισχύς εξόδου του ηλιακού πίνακα πρέπει να είναι μεγαλύτερη: 220 και 150 watts, αντίστοιχα.